Survivalrun, de meest veelzijdige duursport ter wereld!

Kom trainen bij survivalgroep Wesepe!

Survival is een actieve sport waarbij (hard)lopend verschillende hindernissen worden bedwongen. Je krijgt er een goede conditie van, het is gezond en lekker in de buitenlucht. Het is een sport voor jong en oud. Er zijn meerdere trainingsgroepen:

Zondag 09.00 - 10.00 uur: krasse knarren en rookies (beginners)
Zondag 10.15 - 11.45 uur: volwassenen en jeugd
Woensdag 19.30 - 21.00 uur: wedstrijdtraining volwassenen
Woensdag 19.30 - 20.30 uur: krasse knarren en rookies (beginners)

Bij voldoende belangstelling wordt er op de feestdagen op maandag (i.p.v. zondag) getraind.

Trainingen

De trainingen bestaan uit een intensieve warming-up met aansluitend de hindernistraining. Vaak proberen we een zekere afwisseling in te bouwen in de volgorde en soort trainingen. Voor de mensen die op een wat lager niveau willen trainen (leeftijd, intentie, beperkingen, ...) is er de `krasse knarren en rookies` trainingsgroep gestart.

Kleding tijdens de training

Bij goed en mooi weer zijn hardloopschoenen (er zijn ook speciale survival sportschoenen), een legging (tight) en een t-shirt voldoende om in te trainen. Bij koud weer raden wij een thermo-shirt en/of -legging onder de kleding, een muts en afgeknipte sokken (om je handen warm te houden) aan. Neem altijd warme droge kleren en een warme jas mee en bij regen een vuilniszak om je spullen in droog te houden. Vergeet ook zeker niet om een flesje of bidon met water mee te nemen voor tijdens de training.

Introductie en lidmaatschap

Proeven wat survivalrun is? Meld je aan voor een proeftraining en probeer het een maand gratis voordat je besluit om lid te worden.

- Aanmelden proeftraining.

Daarvoor dien je ook een aspirantlidmaatschap bij de Survivalrunbond af te sluiten (Aspirantlid worden - Survivalrun Bond Nederland). Dit gaat snel, kost slechts €5,- en daarmee ben je ook verzekerd tijdens de trainingen. Jeugd krijgt tijdens gezamenlijke training op zondag uitleg, volwassenen kunnen starten bij de krasse knarren en rookies. Alle trainingen vinden plaats onder deskundige leiding. De contributie bedraagt:

  • € 70,= per jaar voor de jeugd t/m 12 jaar
  • € 80,= per jaar voor de jeugd t/m 17 jaar
  • € 100,= per jaar voor de volwassenen

Verzekering

Alle trainingen die plaats vinden in ons Survivalbos op Sportpark 'De Muggert' in Wesepe worden gegeven onder auspiciën van de Survivalbond Nederland. Kijk voor informatie op www.survivalrunbond.nl. De hindernissen en trainingsfaciliteiten zijn gekeurd door de SBN. Je bent verplicht lid te worden van de SBN en bent dan automatisch verzekerd bij ongevallen tijdens de trainingen en wedstrijden. Iedereen is verplicht tijdens de trainingen de aanwijzingen van de trainers op te volgen i.v.m. de veiligheid van de deelnemer zelf. Alle activiteiten en trainingen, waaraan je deelneemt, zijn voor eigen risico!

Wedstrijden

Na het aanleren van de benodigde vaardigheden kun je gaan deelnemen aan georganiseerde runs door het hele land. De meeste survivalgroepen organiseren elk jaar een run. Er is een wedstrijdcircuit en er is een mogelijkheid om recreatief deel te nemen aan wedstrijden. Het is verstandig aan de trainer te vragen of je al kunt deelnemen aan het wedstrijdcircuit. Er zijn 4 verschillende wedstrijdcircuits: de JSR voor de jeugd tussen de 10 en 17 jaar; en de KSR, MSR en LSR vanaf 18 jaar (oplopend in lengte en aantal hindernissen). Nieuw is de BSR; de Basis Survival Run, voor beginnende wedstrijdlopers. Om als volwassene aan het wedstrijdcircuit deel te kunnen nemen, moet je een minimaal aantal kwalificatiepunten verzameld hebben. Dat doe je door enkele survivalruns succesvol af te ronden (met behoud van je bandje).

Gedragscode en huishoudelijk reglement

Als survivalgroep onderschrijven we de gedragscode sport zoals deze door het NOC-NSF is opgesteld. Hiermee willen we bijdragen aan een gezonde sportomgeving en sportsfeer, een respectvolle onderlinge omgang met elkaar en het voorkomen van ongewenst gedrag. We vinden het belangrijk dat iedereen vrijuit en ongestoord kan sporten. Sportbeoefening en sportbeleving behoren prettig te zijn. Daarnaast hebben we een huishoudelijk reglement. Klik hier om deze te bekijken.

Vertrouwenscontactpersoon

Ook heeft elk lid te allen tijde gelegenheid om een vertrouwenscontactpersoon te benaderen. De vertrouwenscontactpersoon stimuleert het creëren van een veilige sportomgeving. Binnen de gemeente Olst-Wijhe zijn er een aantal vertrouwens(contact)personen bij wie je terecht kunt. Hen kun je dus benaderen als je zelf (of iemand die je kent) te maken hebt met bijvoorbeeld pesten, bedreiging, discriminatie, seksuele intimidatie, of wat voor jou valt onder ongewenst/ongepast gedrag.